Recepten,menu's en foto's uit mijn persoonlijke collectie, uit alle wereldelen, gecombineerd naar eigen inzicht. Bon apetite.
"You shall offer something good to your body, so that the soul feels well to live in it."
Sir Winston Churchill
zaterdag 26 februari 2011
Pasta met paddenstoelen.
Behalve dat je van paddenstoelen mooie foto's kunt maken, kun je ze ook heerlijk gebruiken in gerechten!
Men neme:
400 gr (verse) pasta
6 teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte platte peterselie
2 eetlepels in reepjes gesneden salie
4 eetlepels olijfolie
300 gr verse, gemengde paddenstoelen, in grove stukken
200 ml witte wijn
200 ml slagroom
snufje nootmuskaat
peper & zout
Parmezaanse kaas, geraspt
Knoflook, peterselie en salie 2 minuutjes in de olie bakken.
Paddenstoelen toevoegen en 5 minuten op middenhoog vuur meebakken.
De wijn toevoegen en in laten koken.
Room, nootmuskaat, zout en peper toevoegen.
20 minuutjes laten pruttelen op laag vuur.
voeg eventueel een scheutje melk toe als de saus te dik is.
Bestrooien met Parmesan en opdienen, met een rucola salde en biefstukje, of gewoon zo, met knoflook ciabatta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten