![]() |
Pesto kan worden gebruikt in risotto, op toast, in pasta's, salades, over carpaccio en pizza's. Niets is zo lekker als zelfgemaakte pesto! |
- een handvol pijnboom pitten
- teentje knoflook, gepeld & gehakt
- zout & peper
- 3 flinke handenvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
- flinke handvol verse geraspte parmesan
- extra vierge olijfolie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsx8SfaE0_lTcgL3DduF4c0kC2O5B2fxvJR2QQBsW7vwrSOS7w8VDEYeR4L1Bqqb05d3IjY6uwlVm9coiNkhPRCe_c3tIImgXCtj5z29-yTLdYO83IdpFGXuBau6is3HT4P_K2gzQeKee6/s200/pesto+%25283%2529.jpg)
Doe de knoflook en de basilicumblaadjes in een keukenmachine of vijzel en maak het geheel fijn.
Stamp de pijnboompitten fijn en doe ze samen met het basilicummengsel in een kom.
Zorg dat de saus smeuïg is, roer er desnoods meer parmesan of olie bij.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Blijf olie of kaas toevoegen tot de saus de gewenste smaak en dikte heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten