De sucuk is een turks worstje, verkrijgbaar in turkse winkeltjes en is lekker pittig van smaak. Je kunt hem ook vervangen door chorizo.
Men neme:
- 5 sucuk worstjes of 2 chorizo's, in plakken
- 1 grote pot kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 2 rode uien, in grove, halve ringen
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika, in stukken
- 3eetlepels olijfolie
- tijm en salie, vers of gedroogd
- 3 theelepels zoete paprikapoeder
- 1/2 citroen, uitgeperst
- zout & peper
- eventueel wat verse koriander
Verhit de olijfolie in de tajine of braadpan.
fruit de ui en knoflook zachtjes, tot ze lichtbruin wordt.
Voeg de sucuk, paprikapoeder en tijm toe, laat 8 minuutjes meebakken.
Paprika en kikkererwten toevoegen en een klein scheutje water, 10 minuutjes stoven met de deksel op de pan/tajine.
Salie, citroensap en eventueel koriander toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Even een paar minuutjes verwarmen en klaar.
Opdienen met Marokkaans of Turks brood.
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten