"You shall offer something good to your body, so that the soul feels well to live in it."

Sir Winston Churchill

zondag 9 mei 2010

Pasta met tonijn en olijven.

Zomerse pasta, lekker met een eenvoudige groene salade en ciabatta of stokbrood.

Men neme;
  • 2 blikjes tonijn in water, uitgelekt
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 anchovisjes, fijngehakt
  • 1 bolletje mozzarella, in blokjes
  • 2 blikken tomaat in blokjes, of 750gr verse ontvelde tomaten
  • olijfolie
  • zwarte of groene ontpitte olijven, naar smaak
  • oregano, zwarte peper, zout
  • 400gr pasta, bv penne
Verwarm in een braadpan de olijfolie tegelijk met de hele teentjes knoflook, ( als je de olie eerst verwarmt kan de knoflook bitter worden),verwijder de knoflookteentjes en voeg de uien en de anchovisjes toe aan de olie. Bak 2 minuutjes.
Voeg de tomaten met het vocht toe en laat zachtjes inkoken tot een dikke saus.
Voeg de tonijn, mozzarella en de olijven toe, samen met een beetje oregano.
Blijf roeren tot de mozzarella is gesmolten, maak op smaak met zout en peper, roer de pasta door de saus.

Naar smaak kan je er ook een beetje parmezaanse kaas over doen.
buon apetito!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten