"You shall offer something good to your body, so that the soul feels well to live in it."

Sir Winston Churchill

zondag 27 maart 2011

Aziatisch toetje


Ik vind het altijd moeilijk een nagerecht bij een oosters menu te vinden, vaak kom je uit op fruit, ook lekker natuurlijk, maar het is lekker om eens te varieëren. Dit nagerecht is niet erg zoet, maar eerder kruidig, en met een flinke toef slagroom en wat geroosterd kokos wordt het nog lekkerder!

Mene neme:
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kruidnagels
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 3 dl room
  • 250 ml water
  • 125 gr palmsuiker
  • 300 ml kokosmelk (blik)
  • 3 losgeklopte eieren
  • 2 losgeklopte eierdooiers
Verwarm de oven voor op 160 gr.
Doe de kruiden, room en water in een middelgrote steelpan en verwarm tot het kookpunt.
Zet het vuur heel laag en laat 5 minuutjes staan.
Voeg de suiker en de kokosmelk toe en roer tot de suiker is opgelost.
Roer de eieren en de eidooiers in een grote kom door elkaar, roer het roommengsel erdoorheen.
Giet het geheel door een zeef zodat de kruiden achterblijven en gooi de kruiden weg.
Schenk de pudding in 8 kleine ovenschaaltjes, zet deze in een bakblik, en schenk zoveel water in het bakblik dat de schaaltjes tot de helft onderstaan.
Bak de puddinkjes zo'n 45 - 60 minuten in de oven.
Kijk of de puddinkjes gaar zijn door er een mes in te steken, ze moeten bijna helemaal "vast" zijn.
Serveer ze warm of koud, met  slagroom en/of kokos.
Ze zijn afgedekt in de koelkast 3 dagen houdbaar.

1 opmerking: