"You shall offer something good to your body, so that the soul feels well to live in it."

Sir Winston Churchill

woensdag 16 maart 2011

Pasta met Spinazie & Gegrilde Zalmfilet

men neme:
  • 65 gr boter
  • 900 gr verse spinazie, gewassen
  • 1,5 ui, fijngehakt
  • 150 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 400 gr pasta
  • 250 ml slagroom
  • zout & peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de spinazie 5 min in aanhangend water.
Verhit de helft van de boter en fruit de ui zachtjes zo'n 5 minuutjes.
Voeg de spinazie toe en bak even mee.
Voeg zout, peper en de helft van de parmezaan toe en roer.
Kook de pasta beetgaar, giet af , doe terug in de pan en roer de rest van de boter erdoor.
Vet een ovenschaal in, en leg een laag pasta in de schaal.
Doe er wat parmezaan over en leg een laag spinazie erop.
Dan nog een laag pasta, parmezaan en eindig met spinazie.
Giet de room erover, bestrooi met parmezaan en zet 15-20 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is en borrelt.

Voor de Zalm:
  • 4-6 zalmfilets
  • 2eetlepels olijfolie
  • sap van halve citroen
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • zout & peper
  • verse dille
Maak van de olie, citroen, knoflook, dille, zout en peper een sausje en bestrijk de zalmfilets hiermee.
Grill de zalm 3-5 minuten per kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten