Heerlijk fruitig nagerecht, geen echt gebak maar eerder een gevulde pannenkoek. Lekker als hij lauwwarm gegeten word.
Men neme:
- 300ml melk
- 2 theel vanille extract
- 4 eieren
- 80gr suiker
- 125gr bloem
- snufje zout
- 500gr klein fruit, (liever geen rode bessen, dit maakt hem erg zuur)
- boter voor de vorm
- poedersuiker om te bestrooien
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Verhit de melk langzaam in een pannetje
- Voeg de vanille toe.
- Klop de eieren los en klop met een garde de suiker erdoor.
- Voeg de bloem toe en klop scheutje voor scheutje de melk toe, het moet een glad beslag zonder klontjes zijn.
- Voeg het zout toe.
- Schep de schone, droge vruchten door het beslag.
- Bestrijk een lage ovenschaal met boter en schep het beslag in de schaal.
- Bak de clafoutis 35 minuten in de hete oven.
- Bestrooi de clafoutis met poedersuiker zodra hij wat afgekoeld is.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten