"You shall offer something good to your body, so that the soul feels well to live in it."

Sir Winston Churchill

zondag 13 juni 2010

India Kip.

4-6 personen, lekker pittig, maar door de hoeveelheid pepertjes te verminderen maak je hem lekker zacht.

Men neme:
  • 1 kg kipfilet
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • stukje gember, 2.5cm bij 2,5cm
  • 6 el olie
  • 1tl kurkuma
  • 2tl gemalen koriander
  • 1,5tl komijn
  • 1,5tl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout
  • 1,5dl water
  • 4-6 groene chilipepers
  • 1tl garam masala
  • 2el gehakte koriander

De kipfilet in 2-3 stukken snijden.
Ui, knoflook en gember in een keukenmachine pureren, indien nodig beetje water toevoegen.
De olie op half vuur verhitten, gepureerde uimengsel toevoegen en 5 minuutjes roerbakken.
Kurkuma,gemalen koriander, komijn en chilipoeder toevoegen en op laag vuur 5 minuutjes roerbakken.
De helft van de tomaten toevoegen en 2-3minuutjes koken.
De stukken kip toevoegen en 5 minuutjes rondom aanbraden, De rest van de tomaten toevoegen.
Water en zout toevoegen, aan de kook brengen, deksel op de pan en de kip gaar stoven, af en toe roeren.
De groene chilipepers en garam masala toevoegen en nog eens 5 minuutjes laten sudderen.
De pan van het vuur halen en de korianderblaadjes door het gerecht roeren.

Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst, mangochutney en naan brood!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten